Dr Henk Koning - pijnhoeftniet

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Dr Henk Koning

 

Na zijn studie geneeskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam werd Henk Koning opgeleid tot anesthesioloog in het Antonius Ziekenhuis te Nieuwegein. Hij promoveerde met het proefschrift “Ernstige nierfunctiestoornissen na open hartoperaties”.

Van 1987 tot 1988 was hij werkzaam in het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk met als aandachtsgebied de intensieve zorg voor brandwondpatiënten.

In 1988 trad hij toe tot het Medisch Centrum Leeuwarden waar hij de afdeling Pijnbestrijding opzette.

Van
2009 tot 2016 was Henk Koning werkzaam in het Medisch Centrum Jan van Goyen te Amsterdam, het DC|Pijncentrum in Almere, en de DC Klinieken Lairesse aan het Valeriusplein in Amsterdam.

Dr. Henk Koning heeft uitgebreide ervaring met pijnbestrijding en heeft in verschillende nationale en internationale vaktijdschriften gepubliceerd. Zijn aandachtsgebieden binnen de pijnbestrijding zijn rugklachten, nekklachten, hoofdpijn, aangezichtspijn, oorsuizen,
en fibromyalgie (een vorm van chronische pijn).

Henk Koning is lid van de Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie, de Dutch Pain Society, en de International Association for the Study of Pain.

Interesse: Expertise op gebied van hoofdpijn, aangezichtspijn
, nekpijn, rugpijn, fibromyalgie, oorsuizen, pijnlijke voeten, en andere pijnklachten.

Werkervaring: Anesthesioloog met meer dan 30
jaar ervaring in de (multidisciplinaire) pijnbestrijding

Publicaties: Vele internationale en nationale publicaties op het gebied van anesthesiologie, intensive care, trauma-opvang en pijnbestrijding.

Medisch adviseur voor de Nederlandse V
ereniging van Rugpatiënten 'De wervelkolom', en de Whiplash Stichting Nederland.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu