Oorsuizen - pijnhoeftniet

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Oorsuizen

Aanpak > Aanpak > Aandoeningen

Tinnitus is de medische term voor oorsuizen: een ervaring waarbij je geluiden hoort in afwezigheid van omgevingsgeluid. Het is dus een geluidsensatie in afwezigheid van een externe geluidsbron. Op zich al heel vreemd: je hoort iets wat er niet is. Het geluid kan zeer wisselend zijn, een combinatie van verschillende geluiden zijn, of erg veranderen gedurende de dag. Het geluid kan zowel hoog tonig gefluit of gesis, als een laag tonig gebromzijn.

Een periode van oorsuizen komt best vaak voor: bij ongeveer 20% van de volwassenen. Gelukkig is het vaak maar mild. Echter, het grote probleem bij oorsuizen is de prognose. Gaat het ooit nog over?

Oorsuizen heeft een duidelijke invloed op de kwaliteit van leven en het psychologisch goed voelen. Wij zien dat door het oorsuizen de concentratie en de slaap verstoord kan raken. Men verliest dan de controle over zich zelf en dat is lastig.

Gezien de slechte prognose en de impact die deze klacht op iemands leven kan hebben, is het zo belangrijk om effectieve behandelingen voor deze klacht te hebben.

Inmiddels is het bekend waar het probleem bij oorsuizen zit, en hoe je dit mogelijk kan beïnvloeden. We hebben de kennis en de ervaring om u goed te adviseren.

We werken samen met collega Frits Jan van Hemert, KNO-arts in de Bartokkliniek te Almere, niet alleen voor de zorg voor patiënten maar ook om onze wetenschappelijke kennis te verspreiden.

De afgelopen jaren hebben we twee internationale publicaties over de behandeling van oorsuizen en we zijn druk bezig met onze derde publicatie.

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu